Gofry twarogowe z sosem malinowym

Gofry twarogowe z sosem malinowym

Słodkie, puszyste, delikatne i pełne składników odżywczych…takie są nasze gofry twarogowe z sosem malinowym. Ich sekret? Właściwie są aż dwa: bo niepowtarzalny smak zawdzięczają twarogowi, zaś puszysta struktura to efekt dodatku piany z białek. Do tego kwaskowaty sos malinowy, ulubione sezonowe owoce i gotowe: genialny deser już na Ciebie czeka. Ale ostrzegamy: znika z talerza w ekspresowym tempie!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,70/5
(z 98 ocen)
Gofry twarogowe z sosem malinowym
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low fat Low fat
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

691 kcal Kalorie
41 g Białko
24 g Tłuszcze
84 g Węglowodany
192 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
0,8
opakowania twarogu półtłustego
200 g
2
sztuki jajek
112 g
7,5
łyżki mąki pszennej
90 g
6
łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
90 g
0,6
szklanki mleka
150 g
4
łyżeczki oleju rzepakowego
20 g

sos malinowy:

9
łyżeczek erytrolu
45 g
100 g
 malin

do podania:

0,3
opakowania jogurtu naturalnego
100 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

691 kcal Kalorie
41 g Białko
24 g Tłuszcze
84 g Węglowodany
192 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Wszystkie składniki (oprócz białek jaj) na ciasto blendujemy na gładką masę.

2

W osobnym naczyniu ubijamy białka na pianę. Mieszamy delikatnie z wcześniej przygotowanym ciastem.

3

Ciasto wylewamy do dobrze nagrzanej gofrownicy.

4

Maliny i erytrol dusimy w garnku do uzyskania sosu malinowego.

5

Gofry podajemy z jogurtem i sosem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.