
Faworki
Tłusty czwartek nie musi być dniem wyrzeczeń. Jeśli chcesz tego dnia zajadać się faworkami bez wyrzutów sumienia, mam dla Ciebie wspaniały przepis na pieczone faworki, które są pyszne i zastępują tradycyjne. Sprawdź, a na pewno zagoszczą u Ciebie nie raz.

Kategorie





Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
17
|
łyżek mąki pszennej
204 g
|
0,1
|
opakowania jogurtu naturalnego
20 g
|
2
|
sztuki żółtek jaj
40 g
|
0,5
|
kieliszka rumu/koniaku
8 g
|
0,2
|
kieliszka spirytusu
4 g
|
1,5
|
łyżki pudru z erytrolu
15 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Łączymy wszystkie składniki
Ciasto zagniatamy dobrze i odstawiamy na 20 min do lodówki
Rozwałkowujemy cienko, kroimy na paski ok. 2 cm szerokości
Przecinamy również na środku i przeciągamy jeden koniec przez środek, aby uformować nasze ciastko
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 10-15 min, aż będą rumiane
Posypujemy pudrem z erytrolu i możemy jeść. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
