Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Faworki

Faworki

Tłusty czwartek nie musi być dniem wyrzeczeń. Jeśli chcesz tego dnia zajadać się faworkami bez wyrzutów sumienia, mam dla Ciebie wspaniały przepis na pieczone faworki, które są pyszne i zastępują tradycyjne. Sprawdź, a na pewno zagoszczą u Ciebie nie raz.

20 min
Czas przygotowania
50 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
3,77/5
(z 234 ocen)
Faworki
Kategorie
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low fat Low fat
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

154 kcal Kalorie
5 g Białko
2 g Tłuszcze
25 g Węglowodany
6 mg Sód
1 g Błonnik

Składniki
16,7
łyżki mąki pszennej
200 g
0,1
opakowania jogurtu naturalnego
20 g
2
sztuki żółtek jaj
40 g
0,8
kieliszka spirytusu
15 g
1,5
łyżki pudru z erytrolu
15 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

154 kcal Kalorie
5 g Białko
2 g Tłuszcze
25 g Węglowodany
6 mg Sód
1 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Łączymy wszystkie składniki.

2

Ciasto zagniatamy dobrze i odstawiamy na 20 min do lodówki.

3

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.

4

Rozwałkowujemy cienko, kroimy na paski ok. 2 cm szerokości.

5

Przecinamy również na środku i przeciągamy jeden koniec przez środek, aby uformować nasze ciastko.

6

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 10-15 min, aż będą rumiane.

7

Posypujemy pudrem z erytrolu i możemy jeść. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.