Domowa granola z jogurtem

Masz dość sklepowych musli o wysokiej zawartości cukru? Jeśli tak, idealnym rozwiązaniem będzie nasza domowa granola z jogurtem – niezwykle prosta w wykonaniu, pełna wartościowych składników odżywczych, a do tego absolutnie pyszna! 

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 2 ocen)
Domowa granola z jogurtem
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

406 kcal Kalorie
25 g Białko
13 g Tłuszcze
53 g Węglowodany
74 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
4
łyżki płatków owsianych
40 g
0,5
garści żurawiny suszonej
12 g
0,5
garści orzechów włoskich
15 g
1
łyżeczka syropu daktylowego
10 g
1
opakowanie jogurtu skyr
150 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

406 kcal Kalorie
25 g Białko
13 g Tłuszcze
53 g Węglowodany
74 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Płatki owsiane łączymy z syropem daktylowym, żurawiną i orzechami włoskimi, całość mieszamy.

2

Granolę pieczemy w piekarniku przez 10 minut i studzimy.

3

Granolę podajemy z jogurtem.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?