
Domowa granola z jogurtem
Masz dość sklepowych musli o wysokiej zawartości cukru? Jeśli tak, idealnym rozwiązaniem będzie nasza domowa granola z jogurtem – niezwykle prosta w wykonaniu, pełna wartościowych składników odżywczych, a do tego absolutnie pyszna!

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
406
kcal
Kalorie
25
g
Białko
13
g
Tłuszcze
53
g
Węglowodany
74
mg
Sód
4
g
Błonnik
Składniki
4
|
łyżki płatków owsianych
40 g
|
12 g
|
żurawiny suszonej
|
15 g
|
orzechów włoskich
|
1
|
łyżeczka syropu daktylowego
10 g
|
1
|
opakowanie jogurtu skyr
150 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
406
kcal
Kalorie
25
g
Białko
13
g
Tłuszcze
53
g
Węglowodany
74
mg
Sód
4
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Płatki owsiane łączymy z syropem daktylowym, żurawiną i orzechami włoskimi, całość mieszamy.
2
Granolę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut i studzimy.
3
Granolę podajemy z jogurtem.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
