Delikatne spring rolls z łososiem

Delikatne spring rolls z łososiem

Szukasz pomysłu na lekki i orzeźwiający obiad? Koniecznie wypróbuj nasze delikatne spring rolls z łososiem! To inspirowane azjatycką kuchnią danie od pierwszego kęsa zachwyci Cię niezwykłym połączeniem wyrazistego łososia i słodkiego mango. A to nie koniec, bo całość dopełniają tu aromatyczna kolendra oraz soczysty ogórek. Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Delikatne spring rolls z łososiem
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low fat Low fat
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

392 kcal Kalorie
19 g Białko
11 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
172 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
100 g
 makaronu ryżowego
200 g
 łososia świeżego
1
sztuka ogórka
150 g
150 g
 mango
8
sztuk papieru ryżowego
72 g
1
szczypta soli
0,25 g
0,5
łyżeczki tymianku
1,5 g

sos:

0,3
opakowania jogurtu naturalnego
100 g
1
garść kolendry
4 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

392 kcal Kalorie
19 g Białko
11 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
172 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Makaron ryżowy gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

2

Łososia doprawiamy solą, tymiankiem. Gotujemy na parze przez 15-20 minut.

3

Dzielimy na mniejsze kawałki.

4

Ogórka i mango obieramy ze skórki, kroimy w słupki.

5

Papier ryżowy moczymy w zimnej wodzie, aż stanie się miękki i elastyczny. Elastyczny papier przekładamy na płaskie naczynie lub deskę i nakładamy na niego ogórka, mango ostudzony makaron, łososia, po czym całość szczelnie zawijamy w papier ryżowy.

6

w miseczce mieszamy: jogurt i posiekaną koledrę.

7

Gotowe spring rollsy podajemy z sosem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?