
Delikatna gryczanka z musem malinowym
Cztery składniki i 15 minut – tyle wystarczy, by przygotować cudownie pyszne i pożywne śniadanie. Bo nasza delikatna gryczanka z musem malinowym to nie tylko prostota wykonania i lekkość smaku, ale także mnóstwo wartościowych składników odżywczych. Jakich? Znajdziesz tu, chociażby solidną dawkę magnezu, wapnia czy polifenoli. I jeszcze jedno: takie śniadanie świetnie sprawdzi się w diecie lekkostrawnej. Smacznego!

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
6
|
łyżek płatków gryczanych
60 g
|
0,3
|
opakowania jogurtu
100 g
|
2
|
łyżeczki erytrolu
10 g
|
100 g
|
malin
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Płatki zalewamy wodą w stosunku 1:3. Gotujemy do miękkości.
Płatki mieszamy z jogurtem i erytrolem.
Owoce blendujemy i przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek.
Płatki podajemy z musem.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
