Delikatna gryczanka z musem malinowym
Cztery składniki i 15 minut – tyle wystarczy, by przygotować cudownie pyszne i pożywne śniadanie. Bo nasza delikatna gryczanka z musem malinowym to nie tylko prostota wykonania i lekkość smaku, ale także mnóstwo wartościowych składników odżywczych. Jakich? Znajdziesz tu, chociażby solidną dawkę magnezu, wapnia czy polifenoli. I jeszcze jedno: takie śniadanie świetnie sprawdzi się w diecie lekkostrawnej. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
364
kcal
Kalorie
12
g
Białko
10
g
Tłuszcze
62
g
Węglowodany
38
mg
Sód
12
g
Błonnik
Składniki
6
|
łyżek płatków gryczanych
60 g
|
0,3
|
opakowania jogurtu
100 g
|
2
|
łyżeczki erytrolu
10 g
|
100 g
|
malin
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
364
kcal
Kalorie
12
g
Białko
10
g
Tłuszcze
62
g
Węglowodany
38
mg
Sód
12
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Płatki zalewamy wodą w stosunku 1:3. Gotujemy do miękkości.
2
Płatki mieszamy z jogurtem i erytrolem.
3
Owoce blendujemy i przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek.
4
Płatki podajemy z musem.