Dahl z soczewicy z pestkami dyni

5 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Dahl z soczewicy z pestkami dyni
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

513 kcal Kalorie
23 g Białko
15 g Tłuszcze
79 g Węglowodany
193 mg Sód
19 g Błonnik

Składniki
10
łyżek żółtej soczewicy
100 g
1
sztuka cebuli
110 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
plaster imbiru
5 g
1
sztuka marchwii
45 g
5
sztuk selera naciowego
225 g
0,3
sztuki selera
50 g
1
łyżka przyprawy curry
12 g
1
opakowanie pomidorów w puszce
400 g
0,5
porcji ryżu basmati
50 g
1
garść pestek dyni
30 g
2
łyżeczki oleju
10 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

513 kcal Kalorie
23 g Białko
15 g Tłuszcze
79 g Węglowodany
193 mg Sód
19 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Cebulę, czosnek i imbir drobno siekamy i podsmażamy na oleju, dodajemy soczewicę, pokrojoną w kostkę marchew, seler, seler naciowy i przesmażamy przez 5 minut, następnie wlewamy pomidory oraz 400 ml wody, powoli dusimy przez 10 minut i doprawiamy solą i pieprzem.

2

Ryż gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu.

3

Pestki dyni prażymy na patelni.

4

Daal podajemy z ryżem i pestkami dyni.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?