Czekoladowy budyń jaglany z owocami

Czekoladowy budyń jaglany z owocami

Czy deser może sycić na długo? Jak najbardziej – a dowodem niech będzie nasz czekoladowy budyń jaglany z owocami. Znajdziesz w nim dużo białka i błonnika, a do tego solidną dawkę żelaza, magnezu i przeciwutleniaczy. To idealny pomysł na słodkie co nieco, które zachwyci zarówno dorosłych, jak i dzieci. Spróbuj koniecznie, a zakochasz się od pierwszego kęsa!

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,40/5
(z 5 ocen)
Czekoladowy budyń jaglany z owocami
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

362 kcal Kalorie
17 g Białko
3 g Tłuszcze
71 g Węglowodany
7 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
50 g
 kaszy jaglanej
0,5
opakowania jogurtu skyr
75 g
0,5
sztuki banana
60 g
0,5
łyżki kakao
5 g
1
łyżeczka syropu klonowego
10 g
75 g
 malin

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

362 kcal Kalorie
17 g Białko
3 g Tłuszcze
71 g Węglowodany
7 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Kaszę jaglaną płuczemy, aż woda będzie przezroczysta.

2

Gotujemy w wodzie w stosunku 1:3 na wolnym ogniu, tyle czasu ile jest podane na opakowaniu. W razie potrzeby dodajemy więcej wody, aby kasza się nie przypaliła.

3

Ugotowaną kaszę przekładamy do blendera. Dodajemy jogurt, banana, kakao i syrop. Dokładnie blendujemy.

4

Budyń podajemy z malinami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.