Czekoladowe babeczki z bananami

Czekoladowe babeczki z bananami

Znakomita słodka przekąska to czekoladowe babeczki z bananami, które zachwycają smakiem i niesamowitym zapachem unoszącym się w domowym zaciszu. Przepis jest prosty i smaczny. Można wykonać go perfekcyjnie zawsze i wszędzie.

15 min
Czas przygotowania
45 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
3,98/5
(z 87 ocen)
Czekoladowe babeczki z bananami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

436 kcal Kalorie
12 g Białko
15 g Tłuszcze
66 g Węglowodany
179 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
3
sztuki bananów
360 g
2
sztuki jajek kurzych
112 g
0,4
szklanki mleka roślinnego
100 g
4,5
łyżki kakao
45 g
7
łyżek mąki pełnoziarnistej
105 g
3
łyżeczki syropu klonowego
30 g
2,5
łyżeczki miodu
30 g
1
łyżeczka proszku do pieczenia
4 g
0,4
sztuki czekolady gorzkiej
40 g
0,5
opakowania jogurtu greckiego
180 g
1
łyżeczka masła
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

436 kcal Kalorie
12 g Białko
15 g Tłuszcze
66 g Węglowodany
179 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.

2

Banany rozgniatamy za pomocą widelca, dodajemy jajko i mieszamy.

3

Czekoladę siekamy na kawałki.

4

Do bananów dodajemy pozostałe składniki i ponownie mieszamy.

5

Foremkę do babeczek smarujemy masłem.

6

Nakładamy masę do foremki i pieczemy przez 30 minut. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.