Czekoladowe babeczki z bananami
Znakomita słodka przekąska to czekoladowe babeczki z bananami, które zachwycają smakiem i niesamowitym zapachem unoszącym się w domowym zaciszu. Przepis jest prosty i smaczny. Można wykonać go perfekcyjnie zawsze i wszędzie.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
436
kcal
Kalorie
12
g
Białko
15
g
Tłuszcze
66
g
Węglowodany
179
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
3
|
sztuki bananów
360 g
|
2
|
sztuki jajek kurzych
112 g
|
0,4
|
szklanki mleka roślinnego
100 g
|
4,5
|
łyżki kakao
45 g
|
7
|
łyżek mąki pełnoziarnistej
105 g
|
3
|
łyżeczki syropu klonowego
30 g
|
2,5
|
łyżeczki miodu
30 g
|
1
|
łyżeczka proszku do pieczenia
4 g
|
0,4
|
sztuki czekolady gorzkiej
40 g
|
0,5
|
opakowania jogurtu greckiego
180 g
|
1
|
łyżeczka masła
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
436
kcal
Kalorie
12
g
Białko
15
g
Tłuszcze
66
g
Węglowodany
179
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.
2
Banany rozgniatamy za pomocą widelca, dodajemy jajko i mieszamy.
3
Czekoladę siekamy na kawałki.
4
Do bananów dodajemy pozostałe składniki i ponownie mieszamy.
5
Foremkę do babeczek smarujemy masłem.
6
Nakładamy masę do foremki i pieczemy przez 30 minut. Smacznego!