Croissant z brzoskwinią

Croissant z brzoskwinią

Słodka kanapka to idealny sposób na dostarczenie organizmowi szybkodostępnej energii i…pyszne doznania smakowe. Dowód? Nasz przepis na croissant z brzoskwinią! Kremowy skyr połączony z ekstraktem waniliowym i erytrolem pełni tu rolę wysokobiałkowego smarowidła, zaś soczyste brzoskwinie dostarczają dawki słodkiego orzeźwienia. Całe danie jest dobrym źródłem beta-karotenu, wapnia i probiotycznych bakterii. Koniecznie wypróbuj!

10 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,27/5
(z 15 ocen)
Croissant z brzoskwinią
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

472 kcal Kalorie
25 g Białko
23 g Tłuszcze
43 g Węglowodany
303 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
1
sztuka rogala croissanta
60 g
2
łyżeczki masła
10 g
1
sztuka brzoskwini
90 g
1
opakowanie jogurtu skyr
150 g
0,5
łyżeczki ekstraktu waniliowego
1,5 g
1
łyżeczka erytrolu
5 g
1
łyżka soku z cytryny
6 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

472 kcal Kalorie
25 g Białko
23 g Tłuszcze
43 g Węglowodany
303 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Owoce kroimy na mniejsze kawałki.

2

Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy pokrojone owoce. Całość podsmażamy do zarumienienia.

3

Rogal delikatnie spłaszczamy i podsmażamy z dwóch stron do zarumienienia.

4

W miseczce mieszamy jogurt, ekstrakt waniliowy, erytrol i sok z cytryny.

5

Rogal smarujemy serkiem, następnie układamy owoce.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.