Croissant z brzoskwinią
Słodka kanapka to idealny sposób na dostarczenie organizmowi szybkodostępnej energii i…pyszne doznania smakowe. Dowód? Nasz przepis na croissant z brzoskwinią! Kremowy skyr połączony z ekstraktem waniliowym i erytrolem pełni tu rolę wysokobiałkowego smarowidła, zaś soczyste brzoskwinie dostarczają dawki słodkiego orzeźwienia. Całe danie jest dobrym źródłem beta-karotenu, wapnia i probiotycznych bakterii. Koniecznie wypróbuj!
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
sztuka rogala croissanta
60 g
|
2
|
łyżeczki masła
10 g
|
1
|
sztuka brzoskwini
90 g
|
1
|
opakowanie jogurtu skyr
150 g
|
0,5
|
łyżeczki ekstraktu waniliowego
1,5 g
|
1
|
łyżeczka erytrolu
5 g
|
1
|
łyżka soku z cytryny
6 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Owoce kroimy na mniejsze kawałki.
Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy pokrojone owoce. Całość podsmażamy do zarumienienia.
Rogal delikatnie spłaszczamy i podsmażamy z dwóch stron do zarumienienia.
W miseczce mieszamy jogurt, ekstrakt waniliowy, erytrol i sok z cytryny.
Rogal smarujemy serkiem, następnie układamy owoce.