Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Ciasto drożdżowe z truskawkami

Ciasto drożdżowe z truskawkami

Ciasto drożdżowe z truskawkami na diecie? U nas to możliwe! Żeby się o tym przekonać koniecznie wypróbuj poniższy przepis – zamiast cukru zawiera on ksylitol, co pozwala znacznie obniżyć ilość kalorii i sprawia, że możesz raczyć się tym pysznym deserem, nawet jeżeli aktualnie jesteś na diecie odchudzającej.

10 min
Czas przygotowania
130 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,38/5
(z 24 ocen)
Ciasto drożdżowe z truskawkami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez soli Bez soli
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low fat Low fat
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

649 kcal Kalorie
17 g Białko
21 g Tłuszcze
111 g Węglowodany
74 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
1
szklanka mleka 1,5%
250 g
3
sztuki jajek kurzych
168 g
10
łyżek ksylitolu
150 g
16
łyżeczek oleju rzepakowego
80 g
41,7
łyżki mąki pszennej
500 g
15 g
 drożdży świeżych
245 g
 truskawek

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

649 kcal Kalorie
17 g Białko
21 g Tłuszcze
111 g Węglowodany
74 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Mleko podgrzewamy do temperatury 37-42 stopni.

2

Składniki ciasta (mleko, jajka, ksylitol, olej, mąka, drożdże) łączymy, powstałe ciasto wyrabiamy przez około 6 minut. Odstawiamy na godzinę przykryte folia spożywczą.

3

Po godzinie wykładamy na blat, przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, możemy dodać na wierzch kilka truskawek. Pieczemy 45 minut, w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, tryb góra-dół.

4

Truskawki rozpuszczamy w rondelku, tworząc mus i podajemy z ciastem.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.