Ciastko ryżowe z mango i sezamem

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Ciastko ryżowe z mango i sezamem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

483 kcal Kalorie
9 g Białko
15 g Tłuszcze
78 g Węglowodany
107 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
4
łyżeczki sezamu
20 g
0,5
porcji ryżu
50 g
1
szklanka mleka roślinnego
250 g
1
sztuka daktyla
5 g
0,2
sztuki mango
55 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

483 kcal Kalorie
9 g Białko
15 g Tłuszcze
78 g Węglowodany
107 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Ryż gotujemy według instrukcji.

2

Do ugotowanego ryżu dodajemy pokrojonego daktyla, mango, mleko roślinne, całość blendujemy i odstawiamy do wystudzenia.

3

Wystudzone ciasto formujemy w kulki i obtaczamy w uprażonym sezamie.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?