Ciastko ryżowe z mango i sezamem

Ciastko ryżowe z mango i sezamem

Lubisz kuchnię azjatycką? A co powiesz na typowo azjatyckie smaki zamknięte w pysznym i zdrowym deserze? Nasze ciastko ryżowe z mango i sezamem łączy w sobie 3 tradycyjne składniki używane w daniach z południowo-wschodniej Azji. To jednak nie wszystko! Deser ten jest także świetnym źródłem beta-karotenu, żelaza, cynku, selenu i magnezu. Po prostu palce lizać!

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Ciastko ryżowe z mango i sezamem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

483 kcal Kalorie
9 g Białko
15 g Tłuszcze
78 g Węglowodany
107 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
4
łyżeczki sezamu
20 g
50 g
 ryżu basmati
1
szklanka mleka roślinnego
250 g
1
sztuka daktyli
5 g
55 g
 mango

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

483 kcal Kalorie
9 g Białko
15 g Tłuszcze
78 g Węglowodany
107 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Ryż gotujemy w mleku do miękkości.

2

Do ugotowanego ryżu dodajemy pokrojonego daktyla, mango, całość blendujemy i odstawiamy do wystudzenia.

3

Wystudzone ciasto formujemy w kulki i obtaczamy w uprażonym sezamie. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?