Ciasteczka bananowo-kakaowe
Prosty przepis na pyszne ciastka owsiane, które są szybkie w przygotowaniu i chrupiące. Ciasteczka bananowo-kakaowe popijane mlekiem smakują doskonale, ale nie tylko. Mogą towarzyszyć Ci wszędzie tam, gdzie zgłodniejesz. Idealnie nadają się na zdrową przekąskę.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
286
kcal
Kalorie
8
g
Białko
12
g
Tłuszcze
40
g
Węglowodany
5
mg
Sód
4
g
Błonnik
Składniki
5
|
łyżek płatków owsianych
50 g
|
1
|
sztuka banana
120 g
|
40 g
|
orzechów nerkowca
|
1
|
łyżka kakao
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
286
kcal
Kalorie
8
g
Białko
12
g
Tłuszcze
40
g
Węglowodany
5
mg
Sód
4
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Banana rozgniatamy widelcem.
2
Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
3
Formujemy ciasteczka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, tryb góra-dół, przez około 15 minut. Smacznego!