Ciasteczka bananowo-kakaowe
Prosty przepis na pyszne ciastka owsiane, które są szybkie w przygotowaniu i chrupiące. Ciasteczka bananowo-kakaowe popijane mlekiem smakują doskonale, ale nie tylko. Mogą towarzyszyć Ci wszędzie tam, gdzie zgłodniejesz. Idealnie nadają się na zdrową przekąskę.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
| Ilość | Składnik |
|---|---|
|
5
|
łyżek płatków owsianych
50 g
|
|
1
|
sztuka banana
120 g
|
|
40 g
|
orzechów nerkowca
|
|
1
|
łyżka kakao
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Banana rozgniatamy widelcem. Orzechy siekamy.
Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
Z masy formujemy ciasteczka wielkości orzecha włoskiego, lekko je spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, tryb góra – gół.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, tryb góra-dół, przez około 15 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.