
Chrupiący wrap a la szarlotka

Kategorie




Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
1
|
sztuka tortilli pełnoziarnistej
60 g
|
0,5
|
opakowania sera twarogowego
125 g
|
0,1
|
opakowania jogurtu naturalnego
40 g
|
1
|
łyżeczka miodu
12 g
|
0,5
|
sztuki jabłka
75 g
|
0,5
|
łyżeczki cynamonu
2 g
|
1
|
łyżeczka erytrolu
5 g
|
0,5
|
łyżeczki masła
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Ser twarogowy rozdrabniamy widelcem, następnie mieszamy z miodem i jogurtem, aż powstanie jednolita masa. Odstawiamy.
Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w małą kostkę (ok. 1 cm). Na patelni rozgrzewamy masło na średnim ogniu i prażymy jabłka z erytrolem przez 5–7 minut, aż zmiękną i lekko się zrumienią. Ilość erytrolu możemy dopasować według własnego smaku. Pod koniec dodajemy cynamon, mieszamy i odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
Tortillę podsmażamy na suchej patelni na średnim ogniu przez 1–2 minuty z dwóch stron, aż lekko się zrumieni i stanie się chrupiąca.
Na ciepłą tortillę nakładamy równomiernie słodki twarożek, a następnie ciepłe prażone jabłka.
Zawijamy tortillę we wrap i podajemy od razu.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.