
Chleb bananowy
Co zrobić z zalegającymi dojrzałymi bananami? Oczywiście chlebek bananowy! Nie ma nic wspólnego z tradycyjnym chlebem – jest bardziej wilgotny i słodszy, jednak każdy powinien go spróbować! Rewelacyjna odmiana zarówno dla standardowego pieczywa, jak i ciasta.

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Banany kroimy na małe kawałki i przekładamy do miski
Dodajemy rozpuszczony olej kokosowy i erytrol
Następnie blendujemy całość na gładką masę
Do mokrych składników dodajemy przesiane przez sitko mąki i proszek do pieczenia
Wszystko dokładnie mieszamy
Foremkę na chlebek natłuszczamy za pomocą pędzelka lub papieru olejem kokosowym i przelewamy masę bananową
Pieczemy przez około 20 minut w 180 stopniach
Gdy chlebek wychodzi słodki, zdecydowanie można dodać dużo mniej erytrolu. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
