Burgery z wołowiny Wagyu
Masz ochotę na soczystego mięsnego burgera, którego nie powstydziłby się najlepszy szef kuchni? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na burgery z wołowiny Wagyu, czyli gratkę dla prawdziwych mięsożerców. Wołowina Wagyu to niezwykłe mięso, które charakteryzuje się aromatyczną delikatnością i soczystością, będącą zasługą jego „marmurkowej” struktury. My polecamy podać burgery w towarzystwie grillowanej bułki grahamki, kremowego serka śmietankowego, wyrazistego pastrami i warzyw: ogórka, awokado, sałaty i pomidora. Do tego sos barbecue i gotowe – czeka na Ciebie zachwycająco pyszny, sycący obiad. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
sztuki bułek grahamek
140 g
|
200 g
|
mięsa mielonego wołowego
|
2
|
łyżki serka śmietankowego
50 g
|
30 g
|
sałaty
|
0,5
|
sztuki pomidora
80 g
|
1
|
sztuka ogórka małosolnego
50 g
|
1
|
sztuka awokado
140 g
|
2
|
łyżeczki sosu bbq
20 g
|
2
|
plastry pastrami
30 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Wołowinę dzielimy na 4 porcje, formujemy burgery. Smażymy na dobrze rozgrzanej, suchej patelni z nieprzywierającą powierzchnią. Doprawiamy solą i pieprzem.
Bułki przecinamy na pół, grillujemy na suchej patelni.
Dół bułki smarujemy serkiem. Układamy sałatę, plastry pomidora, ogórka, burger, plastry awokado i burgera. Polewamy sosem, układamy pastrami i przykrywamy drugą połową bułki.
Z drugiej bułki przygotowujemy takiego samego burgera. Smacznego! :)