Burgery z wołowiny Wagyu

Burgery z wołowiny Wagyu

Masz ochotę na soczystego mięsnego burgera, którego nie powstydziłby się najlepszy szef kuchni? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na burgery z wołowiny Wagyu, czyli gratkę dla prawdziwych mięsożerców. Wołowina Wagyu to niezwykłe mięso, które charakteryzuje się aromatyczną delikatnością i soczystością, będącą zasługą jego „marmurkowej” struktury. My polecamy podać burgery w towarzystwie grillowanej bułki grahamki, kremowego serka śmietankowego, wyrazistego pastrami i warzyw: ogórka, awokado, sałaty i pomidora. Do tego sos barbecue i gotowe – czeka na Ciebie zachwycająco pyszny, sycący obiad. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Burgery z wołowiny Wagyu
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

665 kcal Kalorie
30 g Białko
39 g Tłuszcze
52 g Węglowodany
872 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
2
sztuki bułek grahamek
140 g
200 g
 mięsa mielonego wołowego
2
łyżki serka śmietankowego
50 g
30 g
 sałaty
0,5
sztuki pomidora
80 g
1
sztuka ogórka małosolnego
50 g
1
sztuka awokado
140 g
2
łyżeczki sosu bbq
20 g
2
plastry pastrami
30 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

665 kcal Kalorie
30 g Białko
39 g Tłuszcze
52 g Węglowodany
872 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Wołowinę dzielimy na 4 porcje, formujemy burgery. Smażymy na dobrze rozgrzanej, suchej patelni z nieprzywierającą powierzchnią. Doprawiamy solą i pieprzem.

2

Bułki przecinamy na pół, grillujemy na suchej patelni.

3

Dół bułki smarujemy serkiem. Układamy sałatę, plastry pomidora, ogórka, burger, plastry awokado i burgera. Polewamy sosem, układamy pastrami i przykrywamy drugą połową bułki.

4

Z drugiej bułki przygotowujemy takiego samego burgera. Smacznego! :)

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.