Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Budyń jaglany z prażonymi owocami

Budyń jaglany z prażonymi owocami

Budyń jaglany to prawdziwy hit ostatnich lat – i nic dziwnego! W porównaniu do klasycznego budyniu ma bardziej wyrazisty smak i przede wszystkim, więcej składników odżywczych. Znajdziesz tu bowiem solidną dawkę żelaza, wapnia, a także witamin z grupy B. A jeśli masz ochotę dodatkowo podkręcić smak tego zdrowego deseru, koniecznie wypróbuj nasz budyń jaglany z prażonymi owocami. Jego sekret? Tkwi w dodatku waniliowego puddingu i prażonych jabłek. Pyszne wrażenia smakowe gwarantowane – smacznego!

20 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 2 ocen)
Budyń jaglany z prażonymi owocami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

515 kcal Kalorie
34 g Białko
8 g Tłuszcze
79 g Węglowodany
118 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
50 g
 kaszy jaglanej
1
szklanka mleka
250 g
1
opakowanie puddingu proteinowego
180 g
1
sztuka jabłka
150 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g
0,5
łyżeczki cynamonu
2 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

515 kcal Kalorie
34 g Białko
8 g Tłuszcze
79 g Węglowodany
118 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Kaszę gotujemy na mleku do miękkości według wskazówek na opakowaniu.

2

Ugotowaną kaszę blendujemy z puddingiem na gładką masę. Przekładamy do miseczki.

3

Owoce myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.

4

Do garnka przekładamy jabłko, erytrol i cynamon. Wszystko prażymy na średnim ogniu, aż owoce zmiękną.

5

Uprażone owoce przekładamy na budyń jaglany.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.