Brownie

Słynne brownie może mieć również zdrowszą odsłonę, skierowaną dla wszystkich, którzy dbają o sylwetkę, a nie mogą oprzeć się słodkościom. Brownie sprawdzi się zawsze wtedy, gdy chcemy zjeść coś słodkiego lub potrzebujemy oryginalnego ciasta na specjalną okazję.

20 min
Czas przygotowania
60 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,10/5
(z 62 ocen)
Brownie
Kategorie
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

220 kcal Kalorie
10 g Białko
7 g Tłuszcze
30 g Węglowodany
35 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
2,8
szklanki ugotowanej ciecierzycy
480 g
4
sztuki jaj
224 g
6
sztuk daktyli
30 g
4
łyżki kakao
40 g
2,5
sztuki dużych bananów
300 g
0,3
sztuki gorzkiej czekolady
30 g
1
łyżka jogurtu greckiego
20 g
4
łyżki mąki orkiszowej
40 g
3
garści truskawek
210 g
1,3
łyżki migdałów
20 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

220 kcal Kalorie
10 g Białko
7 g Tłuszcze
30 g Węglowodany
35 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Ciecierzycę przepłukujemy kilkakrotnie. Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy, żeby namiękły

2

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę

3

Przekładamy do formy na ciasto wyłożonej papierem do pieczenia

4

Na wierzch ciasta układamy wybrane dodatki – u mnie truskawki i płatki migdałowe

5

Pieczemy 40 minut w 180 stopniach

6

Nasze pyszne brownie jest gotowe. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?