Brownie

Brownie

Słynne brownie może mieć również zdrowszą odsłonę, skierowaną dla wszystkich, którzy dbają o sylwetkę, a nie mogą oprzeć się słodkościom. Brownie sprawdzi się zawsze wtedy, gdy chcemy zjeść coś słodkiego lub potrzebujemy oryginalnego ciasta na specjalną okazję.

20 min
Czas przygotowania
60 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,01/5
(z 105 ocen)
Brownie
Kategorie
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

474 kcal Kalorie
21 g Białko
17 g Tłuszcze
62 g Węglowodany
91 mg Sód
12 g Błonnik

Składniki
480 g
 ugotowanej ciecierzycy
4
sztuki jajek
224 g
30 g
 daktyli suszonych
4
łyżki kakao
40 g
2,5
sztuki bananów
300 g
0,3
sztuki gorzkiej czekolady
30 g
0,5
opakowania jogurtu greckiego
200 g
4
łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej
40 g
200 g
 truskawek
20 g
 migdałów

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

474 kcal Kalorie
21 g Białko
17 g Tłuszcze
62 g Węglowodany
91 mg Sód
12 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy, aby zmiękły.

2

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.

3

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.

4

Przekładamy do formy na ciasto (średnica około 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.

5

Na wierzch ciasta układamy owoce oraz migdały.

6

Pieczemy 40 minut w rozgrzanym piekarniku.

7

Gotowe brownie przestudzamy i kroimy na kawałki. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.