Brownie z fasoli z bananem i mango

Jadasz fasolę tylko w wersji wytrawnej? Jeśli tak, to pora to zmienić. Brownie z fasoli z bananem i mango to z pewnością zaskakujące połączenie, ale jesteśmy przekonani, że je pokochasz. Zaskocz siebie i znajomych tym słodkim, mięciutkim wypiekiem – jest po prostu obłędny!

10 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Brownie z fasoli z bananem i mango
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

397 kcal Kalorie
9 g Białko
16 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
249 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie czerwonej fasoli konserwowej
240 g
10
łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
100 g
2
łyżki kakao
20 g
2
łyżeczki siemienia lnianego
10 g
0,5
sztuki czekolady gorzkiej
50 g
1
łyżeczka proszku do pieczenia
3 g
0,4
szklanki mleka roślinnego
100 g
6
łyżeczek oleju rzepakowego
30 g
1
sztuka banana
120 g
1
sztuka mango
280 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

397 kcal Kalorie
9 g Białko
16 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
249 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Mąkę, proszek do pieczenia i kakao łączymy ze sobą.

2

Siemię lniane zalewamy 50 ml wrzącej wody.

3

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, fasolę odcedzamy. Mleko, fasolę, rozpuszczoną czekoladę, olej, siemię lniane i banana blendujemy na gładką masę.

4

Mieszamy składniki suche i mokre. Ciasto wykładamy na blachę 20×20.

5

Pieczemy ciasto w 180 stopniach w trybie góra dół przez 30 minut.

6

Gotowe ciasto podajemy z pokrojonym lub zblendowanym mango.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?