Bajgiel z serem i szynką
Pieczywo potrafi zrobić kolosalną różnicę, jeśli chodzi o smak kanapek. Dowód? Nasz bajgiel z serem i szynką, czyli przepis na ekspresowy posiłek dla osób, którym zwyczajne kanapki już się znudziły. Puszysty bajgiel o chrupiącej skórce wystarczy napełnić 4 składnikami – serem, sałatą, soczystym ogórkiem i wyrazistym hiszpańskim chorizo. Całość sprawdzi się idealnie na śniadanie, kolację lub jako lunch zabrany do pracy. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
651
kcal
Kalorie
28
g
Białko
39
g
Tłuszcze
46
g
Węglowodany
834
mg
Sód
3
g
Błonnik
Składniki
1
|
sztuka bajgla
75 g
|
25 g
|
miksu sałat
|
2
|
plastry serka śmietankowego
30 g
|
5
|
plastrów chorizo
35 g
|
0,5
|
sztuki ogórka
75 g
|
0,2
|
opakowania jogurtu
60 g
|
2
|
łyżeczki majonezu
20 g
|
0,5
|
łyżki sosu Sriracha
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
651
kcal
Kalorie
28
g
Białko
39
g
Tłuszcze
46
g
Węglowodany
834
mg
Sód
3
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Pieczywo przekrajamy na pół.
2
W miseczce mieszamy jogurt, majonez i sos Sriracha. Pieczywo smarujemy sosem.
3
Na jednej połówce układamy miks sałat, chorizo, ser żółty i plasterki ogórka. Składamy kanapkę.