Bajgiel z kremowym sosem
Jak sprawić by „nudna” kanapka nabrała rumieńców? Czasem wystarczy zmiana pieczywa – i odpowiednie dodatki! A dowodem jest nasz bajgiel z kremowym sosem, czyli przepis na sycące śniadanie pełne witamin. Charakterystyczny smak bajgla idealnie komponuje się tu z sosem na bazie awokado, miodu, musztardy i czosnku. Całość dopełniają jeszcze wyrazisty, grillowany ser halloumi, soczyste pomidory i świeża rukola. Takiej kanapki nie powstydziłby się nawet Gordon Ramsay – smacznego!
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
sztuka bajgla
75 g
|
2
|
plastry sera halloumi
50 g
|
25 g
|
rukoli
|
0,5
|
sztuki pomidora
80 g
|
0,5
|
sztuki awokado
70 g
|
1
|
łyżeczka miodu
12 g
|
1
|
łyżeczka musztardy
10 g
|
1
|
ząbek czosnku
6 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Pieczywo przekrajamy na pół. Następnie grillujemy pieczywo razem z serem na suchej, dobrze rozgrzanej patelni grillowej (możemy użyć zwykłej patelni).
W kielichu blendera umieszczamy awokado, miód, musztardę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość blendujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
Pieczywo smarujemy przygotowanym sosem, następnie układamy grillowany ser, plasterki pomidora oraz rukolę. Składamy kanapkę.