Bajgiel z kremowym sosem
Jak sprawić by „nudna” kanapka nabrała rumieńców? Czasem wystarczy zmiana pieczywa – i odpowiednie dodatki! A dowodem jest nasz bajgiel z kremowym sosem, czyli przepis na sycące śniadanie pełne witamin. Charakterystyczny smak bajgla idealnie komponuje się tu z sosem na bazie awokado, miodu, musztardy i czosnku. Całość dopełniają jeszcze wyrazisty, grillowany ser halloumi, soczyste pomidory i świeża rukola. Takiej kanapki nie powstydziłby się nawet Gordon Ramsay – smacznego!
        Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
| Ilość | Składnik | 
|---|---|
| 
           
            1
           
         | 
        
           
              sztuka bajgla
             
                          
                75 g
               
                       | 
          
| 
           
            2
           
         | 
        
           
              plastry sera halloumi
             
                          
                50 g
               
                       | 
          
| 
           
            25 g 
           
         | 
        
           
               rukoli
             
                       | 
          
| 
           
            0,5
           
         | 
        
           
              sztuki pomidora
             
                          
                80 g
               
                       | 
          
| 
           
            0,5
           
         | 
        
           
              sztuki awokado
             
                          
                70 g
               
                       | 
          
| 
           
            1
           
         | 
        
           
              łyżeczka miodu
             
                          
                12 g
               
                       | 
          
| 
           
            1
           
         | 
        
           
              łyżeczka musztardy
             
                          
                10 g
               
                       | 
          
| 
           
            1
           
         | 
        
           
              ząbek czosnku
             
                          
                6 g
               
                       | 
          
| 
           
            1
           
         | 
        
           
              szczypta soli
             
                          
                0,25 g
               
                       | 
          
| 
           
            1
           
         | 
        
           
              szczypta pieprzu
             
                          
                0,25 g
               
                       | 
          
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Pieczywo przekrajamy na pół. Następnie grillujemy pieczywo razem z serem na suchej, dobrze rozgrzanej patelni grillowej (możemy użyć zwykłej patelni).
W kielichu blendera umieszczamy awokado, miód, musztardę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość blendujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
Pieczywo smarujemy przygotowanym sosem, następnie układamy grillowany ser, plasterki pomidora oraz rukolę. Składamy kanapkę.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.