Angielskie śniadanie z kiełbaskami, fasolą, chipsami z boczku i tostem
Chcesz poczuć się jak w prawdziwej londyńskiej kawiarni? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na typowe angielskie śniadanie z kiełbaskami, fasolą, chipsami z boczku i tostem! To niezwykle sycące danie doda Ci energii, aby dobrze rozpocząć pełen zajęć dzień i realizować ważne dla Ciebie cele.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
4
|
sztuki frankfurterek wieprzowych
168 g
|
240 g
|
fasoli konserwowej
|
1
|
opakowanie pomidorów z puszki
400 g
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
2
|
plastry boczku
30 g
|
5
|
kromek chleba żytniego
150 g
|
0,5
|
łyżki ksylitolu
8 g
|
1
|
łyżeczka papryki wędzonej
3 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Pomidory z puszki wlewamy do rondelka. Gotujemy na wolnym ogniu, aż pomidory się rozpadną i sos zgęstnieje.
Następnie dodajemy odcedzoną fasolę. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką wędzoną i ksylitolem.
Kiełbaski gotujemy w wodzie, boczek smażymy z obu stron na suchej patelni.
Chleb tostujemy w piekarniku lub na suchej patelni.
Świeżego pomidora kroimy na pół, solimy miąższ. Grillujemy na suchej patelni przez 5 minut.
Na talerzu układamy: fasolkę w pomidorach, kiełbaski, grillowanego pomidora, chips z boczku oraz tost. Smacznego!