Angielskie śniadanie
Szukasz przepisu na klasyczne, angielskie śniadanie rodem z Twoich ulubionych brytyjskich seriali? Jeżeli odpowiedź na to pytanie brzmi “tak”, koniecznie wypróbuj poniższy przepis! To oryginalne danie, nie tylko pozwoli Ci się na chwilę przenieść na zatłoczone, londyńskie uliczki, ale również dostarczy mnóstwa składników odżywczych, koniecznych, aby dobrze rozpocząć dzień.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
4
|
kromki chleba żytniego razowego
120 g
|
240 g
|
fasoli białej w puszce
|
6
|
sztuk pieczarek
120 g
|
2
|
sztuki pomidorów
320 g
|
4
|
sztuki jajek kurzych
224 g
|
1
|
łyżka koncentratu pomidorowego
25 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
1
|
łyżeczka papryki wędzonej
3 g
|
1
|
łyżka sosu sojowego
10 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Fasolę przekładamy do rondelka, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy: paprykę wędzoną oraz szczyptę soli. Wszystkie składniki mieszamy i podgrzewamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Pieczarki kroimy na kawałki i wrzucamy na patelnię. Dodajemy sos sojowy. Pomidory przecinamy na pół i wrzucamy na patelnię. Całość smażymy przez 5 minut, co jakiś czas mieszając. Przekładamy na talerz.
Na patelnię (możemy użyć tej samej), wbijamy jajka i smażymy do momentu, aż białko będzie całkowicie ścięte. Doprawiamy solą, pieprzem i przekładamy na talerz.
Pieczywo tostujemy.
Na koniec fasolę doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!