Zapiekanka z pomidorami i mozzarellą

Zapiekanka z pomidorami i mozzarellą

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,07/5
(z 15 ocen)
Zapiekanka z pomidorami i mozzarellą
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

680 kcal Kalorie
34 g Białko
28 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
710 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
1,5
sztuki bagietki
165 g
2
sztuki sera mozzarella
240 g
3
sztuki kolorowych pomidorów
480 g
1
sztuka cebuli czerwonej
80 g
1
garść świeżej bazylii
3 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
0,5
łyżeczki płatków chilli
2,5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

680 kcal Kalorie
34 g Białko
28 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
710 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Bagietkę kroimy na cienkie kromki.

2

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni w funkcji termoobieg. Pokrojone kromki bagietki podpiekamy w piekarniku przez 4-6 minut.

3

Mozzarellę odsączamy i dzielimy na kawałki.

4

Pomidory kroimy w kostkę, cebulę czerwoną drobno siekamy. Pomidory mieszamy z cebulą, bazylią, chilli, solą, pieprzem i oliwą.

5

Na bagietce układamy pomidory i kawałki mozzarelli. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.