Zapiekanka z pomidorami i mozzarellą
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
680
kcal
Kalorie
34
g
Białko
28
g
Tłuszcze
65
g
Węglowodany
710
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
1,5
|
sztuki bagietki
165 g
|
2
|
sztuki sera mozzarella
240 g
|
3
|
sztuki kolorowych pomidorów
480 g
|
1
|
sztuka cebuli czerwonej
80 g
|
1
|
garść świeżej bazylii
3 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
0,5
|
łyżeczki płatków chilli
2,5 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
680
kcal
Kalorie
34
g
Białko
28
g
Tłuszcze
65
g
Węglowodany
710
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Bagietkę kroimy na cienkie kromki.
2
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni w funkcji termoobieg. Pokrojone kromki bagietki podpiekamy w piekarniku przez 4-6 minut.
3
Mozzarellę odsączamy i dzielimy na kawałki.
4
Pomidory kroimy w kostkę, cebulę czerwoną drobno siekamy. Pomidory mieszamy z cebulą, bazylią, chilli, solą, pieprzem i oliwą.
5
Na bagietce układamy pomidory i kawałki mozzarelli. Smacznego!