Wieprzowina po azjatycku

20 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,92/5
(z 13 ocen)
Wieprzowina po azjatycku
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

431 kcal Kalorie
31 g Białko
12 g Tłuszcze
49 g Węglowodany
677 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
2
porcje makaronu ryżowego
200 g
4
porcje polędwiczki wieprzowej
400 g
3
sztuki cukinii
600 g
2
sztuki marchewki
90 g
1
plaster imbiru
5 g
2
ząbki czosnku
12 g
3
łyżki sosu sojowego
30 g
3
łyżki soku z cytryny
30 g
1
garść prażonych orzechów
30 g
0,8
szklanki bulionu
200 g
3
sztuki papryczki chilli
40 g
3
łyżeczki oliwy z oliwek
15 g
0,5
sztuki dymki cebuli
55 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

431 kcal Kalorie
31 g Białko
12 g Tłuszcze
49 g Węglowodany
677 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją

2

Imbir czosnek chilli siekamy, marchewkę i cukinie drobno kroimy

3

Polędwice kroimy na bardzo cienkie plastry i przyprawiamy solą i pieprzem

4

Smażymy na patelni z oliwą, po 2 minuty z każdej strony

5

Resztę oleju wlewamy do woka lub drugiej patelni

6

Dodajemy posiekany imbir, chili i czosnek, pokrojone warzywa, smażymy przez 4 minuty

7

Następnie dodajemy makaron, sos sojowy, sok z cytryny oraz polędwiczkę i mieszamy

8

Dolewamy bulion i cały czas podgrzewamy mieszając, około 5-7 minut

9

Danie podajemy z posiekaną cebulą dymką oraz prażonymi orzechami (opcjonalnie)

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?