
Wieprzowina po azjatycku

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
424
kcal
Kalorie
29
g
Białko
12
g
Tłuszcze
51
g
Węglowodany
676
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
200 g
|
makaronu ryżowego
|
400 g
|
polędwiczki wieprzowej
|
3
|
sztuki cukinii
600 g
|
1
|
sztuka marchewki
80 g
|
1
|
plaster imbiru
5 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
3
|
łyżki sosu sojowego
30 g
|
5
|
łyżek soku z cytryny
30 g
|
30 g
|
prażonych orzechów
|
0,8
|
szklanki bulionu
200 g
|
2
|
sztuki papryczki chilli
40 g
|
3
|
łyżeczki oliwy z oliwek
15 g
|
2
|
sztuki dymki cebuli
40 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
424
kcal
Kalorie
29
g
Białko
12
g
Tłuszcze
51
g
Węglowodany
676
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją.
2
Imbir czosnek chilli siekamy, marchewkę i cukinie drobno kroimy.
3
Polędwice kroimy na bardzo cienkie plastry i przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na patelni z oliwą, po 2 minuty z każdej strony.
4
Resztę oliwy wlewamy do woka lub drugiej patelni, dodajemy posiekany imbir, chili i czosnek, pokrojone warzywa. Smażymy przez 4 minuty.
5
Następnie dodajemy makaron, sos sojowy, sok z cytryny oraz polędwiczkę i mieszamy. Dolewamy bulion i cały czas podgrzewamy mieszając, około 5-7 minut.
6
Danie podajemy z posiekaną cebulą dymką oraz prażonymi orzechami.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
