Wege tortilla z gyrosem

Wege tortilla z gyrosem

Wegański obiad w greckim klimacie? Wege tortilla z gyrosem będzie strzałem w dziesiątkę! Soczysty roślinny gyros i świeże, chrupiące warzywa zamknięte w tortilli to bowiem przepis na prawdziwie greckie lato na talerzu. Danie to bogate jest w błonnik pokarmowy, roślinne białko, antyoksydanty i nienasycone kwasy tłuszczowe. Nie czekaj, wypróbuj. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,75/5
(z 4 ocen)
Wege tortilla z gyrosem
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

557 kcal Kalorie
21 g Białko
33 g Tłuszcze
42 g Węglowodany
453 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
2
sztuki tortilli pełnoziarnistych
120 g
1
opakowanie gyrosa roślinnego
150 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
50 g
 miksu sałat
0,5
sztuki pomidora
80 g
1
sztuka ogórka świeżego
150 g
1
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
1
łyżka ketchupu
20 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

557 kcal Kalorie
21 g Białko
33 g Tłuszcze
42 g Węglowodany
453 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Gyros roślinnego podsmażamy na rozgrzanej oliwie.

2

Tortille smarujemy majonezem i ketchupem.

3

Na plackach układamy sałatę, kawałki warzywa i roślinnego gyrosa. Zawijamy.

4

Zwiniętą tortillę możemy podgrzać na rozgrzanej, suchej patelni.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.