![Warstwowy deser z czekoladą](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/08/16160129/P8010389s.jpg)
Warstwowy deser z czekoladą
Mówią, że czekolada to doskonały afrodyzjak – i że nawet mała porcja powoduje u nas wyrzut endorfin. Jeśli i Ty nie wyobrażasz sobie życia bez tego kakaowego wyrobu, to nasz warstwowy deser z czekoladą jest właśnie dla Ciebie. Dlaczego warto? Cóż – w tym deserze gra wszystko: od mieszanki tekstur, przez połączenie czekolady i wanilii, aż po doskonałe właściwości sycące. Spróbuj koniecznie!
![Warstwowy deser z czekoladą](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/08/16160122/kinder.png)
Kategorie
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Szybkie przygotowanie](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/szybkieprzygotowanie.png)
![Wysokobiałkowe](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/wysokobialkowe.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
0,7
|
opakowania skyru waniliowego
100 g
|
4
|
sztuki biszkoptów
20 g
|
1
|
opakowanie puddingu proteinowego o smaku czekoladowym
200 g
|
0,1
|
sztuki gorzkiej czekolady
10 g
|
5
|
łyżek śmietany 12%
100 g
|
0,5
|
łyżeczki ekstraktu waniliowego
1,5 g
|
3
|
łyżeczki erytrolu
15 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Śmietankę ubijamy z erytrolem. Skyr, ekstrakt i śmietankę dokładnie mieszamy.
Na dno naczynia wykładamy połowę biszkoptów.
Na biszkopty nakładamy waniliową masę.
Wykładamy resztę biszkoptów, a na nie kładziemy pudding czekoladowy.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Polewamy nią deser.