![Tosty z serem pleśniowym i szynką](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/03/14102759/Tosty-z-serem-plesniowym-i-sznka.jpg)
Tosty z serem pleśniowym i szynką
Bonjour! Masz ochotę na danie inspirowane piękną Francją? Tosty z serem pleśniowym i szynką polecają się na śniadanie lub kolację. Wyraziste i aromatyczne, cudownie ciągnące się sery łączą się tu z delikatną szynką. Całość przełamują jeszcze kwaskowate pomidorki i lekko gorzka rukola. Ten pyszny przepis na szybki posiłek posmakuje fanom mocnych smaków. Koniecznie wypróbuj!
![Tosty z serem pleśniowym i szynką](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/03/14102805/tosty.png)
Kategorie
![Bez cukru](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezcukru.png)
![Bez soli](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezsoli.png)
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Na wynos](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/nawynos.png)
![Szybkie przygotowanie](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/szybkieprzygotowanie.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
541
kcal
Kalorie
33
g
Białko
19
g
Tłuszcze
66
g
Węglowodany
1461
mg
Sód
12
g
Błonnik
Składniki
4
|
kromki chleba żytniego razowego
120 g
|
2
|
plastry sera gouda
30 g
|
1
|
plaster sera brie
30 g
|
4
|
plastry szynki z indyka
60 g
|
25 g
|
rukoli
|
5
|
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
541
kcal
Kalorie
33
g
Białko
19
g
Tłuszcze
66
g
Węglowodany
1461
mg
Sód
12
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Na pieczywie układamy rukolę, ser żółty, szynkę z indyka, ser brie i składamy tosty.
2
Tosty opiekamy w opiekaczu lub podsmażamy z dwóch stron na suchej, beztłuszczowej patelni do zarumienienia pieczywa i rozpuszczenia serów.
3
Gotowe tosty podajemy z pomidorkami koktajlowymi.