Tortilla z łososiem na parze
Tortilla z wędzonym łososiem to prawdziwy klasyk – idealny do pracy albo na imprezę. Ale jeśli masz ochotę na coś podobnego, ale delikatniejszego, tortilla z łososiem na parze poleca się na obiad. Delikatne mięso ryby świetnie łączy się tu z kremowym serkiem i warzywami – ogórkiem i szpinakiem. Efekt? Sycący posiłek pełen kwasów omega-3, witamin i białka. Podawaj go gościom, zjedz na obiad albo zabierz do pracy – wybór należy do Ciebie!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
sztuka tortilli pszennej
60 g
|
100 g
|
łososia
|
1
|
łyżka serka śmietankowego
25 g
|
25 g
|
szpinaku
|
0,5
|
sztuki ogórka
75 g
|
2
|
łyżki soku z cytryny
12 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Rybę doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Następnie gotujemy na parze przez ok. 20-25 minut.
Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w talarki lub słupki.
Tortillę smarujemy serkiem, układamy szpinak, ogórka oraz rybę. Następnie zawijamy tortillę.