Tortilla z łososiem na parze

Tortilla z łososiem na parze

Tortilla z wędzonym łososiem to prawdziwy klasyk – idealny do pracy albo na imprezę. Ale jeśli masz ochotę na coś podobnego, ale delikatniejszego, tortilla z łososiem na parze poleca się na obiad. Delikatne mięso ryby świetnie łączy się tu z kremowym serkiem i warzywami – ogórkiem i szpinakiem. Efekt? Sycący posiłek pełen kwasów omega-3, witamin i białka. Podawaj go gościom, zjedz na obiad albo zabierz do pracy – wybór należy do Ciebie!

25 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Tortilla z łososiem na parze
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

478 kcal Kalorie
28 g Białko
24 g Tłuszcze
38 g Węglowodany
468 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
1
sztuka tortilli pszennej
60 g
100 g
 łososia
1
łyżka serka śmietankowego
25 g
25 g
 szpinaku
0,5
sztuki ogórka
75 g
2
łyżki soku z cytryny
12 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

478 kcal Kalorie
28 g Białko
24 g Tłuszcze
38 g Węglowodany
468 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 25 min.
1

Rybę doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Następnie gotujemy na parze przez ok. 20-25 minut.

2

Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w talarki lub słupki.

3

Tortillę smarujemy serkiem, układamy szpinak, ogórka oraz rybę. Następnie zawijamy tortillę.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.