Tortilla na ciepło z wędliną, serem i jajkiem

Tortilla na ciepło z wędliną, serem i jajkiem

Szukasz pomysłu na wysokobiałkowy, ekspresowy posiłek? Nasza tortilla na ciepło z wędliną, serem i jajkiem poleca się na śniadanie (albo kolację). Znajdziesz tu aż 36 g czystego białka – czyli naprawdę solidną porcję. A to nie koniec, bo taki posiłek jest też dobrym źródłem witaminy B12, wapnia, żelaza czy cynku. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Tortilla na ciepło z wędliną, serem i jajkiem
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

600 kcal Kalorie
37 g Białko
33 g Tłuszcze
34 g Węglowodany
858 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
1
sztuka tortilli pełnoziarnistej
60 g
3
plastry szynki z kurczaka
30 g
0,5
sztuki pomidora
80 g
0,5
sztuki mozzarelli
60 g
2
sztuki jajek
112 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

600 kcal Kalorie
37 g Białko
33 g Tłuszcze
34 g Węglowodany
858 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Na patelni rozgrzewamy oliwę.

2

W miseczce rozkłócamy jajka. Dodajemy starty ser, sól i pieprz.

3

Na patelni układamy plastry pomidora, szynki.

4

Zalewamy masą jajeczną. Przykrywamy tortillą. Smażymy na niewielkim ogniu pod przykryciem do ścięcia. Składamy na pół. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?