Tajska zupa z tofu, pieczarkami i makaronem sojowym
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
plastry imbiru
10 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
4
|
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
|
12
|
sztuk pieczarek
240 g
|
1
|
sztuka marchwi
80 g
|
220 g
|
brokuła
|
1,5
|
szklanki bulionu warzywnego
380 g
|
100 g
|
makaronu ryżowego
|
2
|
sztuki liści kaffiru
0,5 g
|
0,5
|
opakowania mleczka kokosowego
200 g
|
1
|
opakowanie tofu naturalnego
180 g
|
0,5
|
łyżeczki przyprawy curry
6 g
|
5
|
łyżek soku z cytryny
30 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Imbir, czosnek i cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oliwie przez 4 minuty. Dodajemy pokrojone w małe kawałki warzywa, wlewamy bulion i gotujemy przez 15 minut.
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Do duszących się warzyw dodajemy liście kaffiru oraz mleko kokosowe, całość dusimy przez 10 minut.
Tofu kroimy w kostkę i dodajemy do zupy.
Do zupy dodajemy przyprawę curry, sok z cytryny, mieszamy, zagotowujemy i podajemy z makaronem.
Smacznego!