Stek wołowy z kaszą

Stek wołowy z kaszą

Krwisty czy wysmażony? Jeżeli na samą myśl o tak postawionym pytaniu cieknie Ci ślinka, nasz stek wołowy z kaszą na pewno Ci posmakuje. Jego sekret? Perfekcyjne połączenie smaków z wisienką na torcie w postaci miodowo-musztardowego sosu. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Stek wołowy z kaszą
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

777 kcal Kalorie
56 g Białko
18 g Tłuszcze
100 g Węglowodany
325 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
100 g
 kaszy pęczak
200 g
 wołowiny rostbef
1
sztuka pomidora
160 g
1
sztuka ogórka
150 g
1
sztuka cebuli czerwonej
110 g
2
łyżeczki natki pietruszki
10 g
0,5
łyżeczki rozmarynu suszonego
1,5 g
1
szczypta soli
0,25 g
2
łyżki cytryny
12 g
0,5
łyżeczki miodu
6 g
0,5
łyżeczki musztardy
5 g
0,1
szklanki ciepłej wody
30 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

777 kcal Kalorie
56 g Białko
18 g Tłuszcze
100 g Węglowodany
325 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Wołowinę oprószamy solą i pieprzem i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni po 3 minuty z każdej strony lub do ulubionego poziomu wysmażenia. Usmażone mięso odstawiamy na 4 minuty, następnie kroimy w plastry.

3

Pomidora, ogórka oraz cebulę kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki siekamy. Warzywa dodajemy do kaszy i posypujemy rozmarynem.

4

Łączymy ze sobą składniki sosu: sok z cytryny, miód, musztardę i wodę.

5

Sos mieszamy z sałatką. Na sałatce układamy plastry wołowiny. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.