Sałatka z fetą i truskawkami

Sałatka z fetą i truskawkami

To, że truskawki świetnie pasują do deserów, wie chyba każdy. Ale czy wiesz, że te czerwone owoce idealnie komponują się też z potrawami „na słono?” Nasza sałatka z fetą i truskawkami jest na to najlepszym dowodem! Wyrazista feta perfekcyjnie łączy się tu ze słodkimi, soczystymi owocami – a całość dopełniają chrupiące orzechy i lekko gorzka rukola. Spróbuj i przekonaj się, jakie to pyszne. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Sałatka z fetą i truskawkami
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Na wynos Na wynos
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

239 kcal Kalorie
12 g Białko
18 g Tłuszcze
10 g Węglowodany
558 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
50 g
 rukoli
150 g
 truskawek
0,5
sztuki sera typu feta
100 g
30 g
 orzechów włoskich
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

239 kcal Kalorie
12 g Białko
18 g Tłuszcze
10 g Węglowodany
558 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Na talerzu układamy rukolę, kawałki truskawek i pokruszoną fetę. Dodajemy oliwę.

2

Posypujemy pokruszonymi orzechami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.