
Pulpeciki mięsne z kaszą jaglaną w sosie pomidorowym
Mięsne kuleczki oblane aksamitnym sosem. Idealne na obiad, smaczne i pożywne. Pulpeciki mięsne z kaszą jaglaną w sosie pomidorowym to ciekawa propozycja z mięsem mielonym w roli głównej. Taki obiad może być podany z różnymi warzywami bądź innymi dodatkami.

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną gotujemy, tak aby była „sypka”. Odstawiamy do ostudzenia
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane
Posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy. Przekładamy do miski
Do miski dodajemy mięso, ugotowaną wcześniej kaszę. Przyprawiamy
Wlewamy sos sojowy, dodajemy jajko i całość dobrze mieszamy
Lepimy kuleczki i odrobinę je spłaszczamy
Smażymy pulpety, odwracając na każdą stronę
Wlewamy bulion i przykrywamy na 5-7 minut zmniejszając trochę moc
Wlewamy przecier pomidorowy. Mieszamy i pozostawiamy na około 20 minut na małym ogniu mieszając co jakiś czas
Gotujemy makaron
Gotowe danie posypujemy startym parmezanem i posypujemy natką pietruszki. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
