Placuszki twarogowe z tofu w malinowym sosie
Czy wiesz, że rezygnacja z mleka nie musi oznaczać rezygnacji z potraw o smaku twarożku? Wypróbuj nasz przepis na placuszki twarogowe z tofu w malinowym sosie, aby się o tym przekonać! Odpowiednio przygotowane tofu stanowi idealny zamiennik twarogu, zaś malinowy sos perfekcyjnie przełamuje słodki smak przygotowanych placuszków – nie oprze im się nawet największy niejadek!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
382
kcal
Kalorie
11
g
Białko
15
g
Tłuszcze
37
g
Węglowodany
27
mg
Sód
9
g
Błonnik
Składniki
0,4
|
opakowania tofu
80 g
|
2
|
łyżki ksylitolu
30 g
|
3
|
łyżki mąki pełnoziarnistej
30 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
100 g
|
malin
|
0,2
|
szklanki mleka roślinnego
50,01 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
382
kcal
Kalorie
11
g
Białko
15
g
Tłuszcze
37
g
Węglowodany
27
mg
Sód
9
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Tofu blendujemy na gładką masę razem z ksylitolem, olejem i mlekiem.
2
Dodajemy mąkę i krótko mieszamy.
3
Maliny rozdrabniamy i podgrzewamy w rondelku przez 5 minut.
4
Masę z tofu smażymy na teflonowej patelni odwracając po około 3 minutach. Placuszki podajemy z malinami.
Smacznego!