Placuszki twarogowe z tofu w malinowym sosie

Czy wiesz, że rezygnacja z mleka nie musi oznaczać rezygnacji z potraw o smaku twarożku? Wypróbuj nasz przepis na placuszki twarogowe z tofu w malinowym sosie, aby się o tym przekonać! Odpowiednio przygotowane tofu stanowi idealny zamiennik twarogu, zaś malinowy sos perfekcyjnie przełamuje słodki smak przygotowanych placuszków – nie oprze im się nawet największy niejadek!

5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,00/5
(z 1 ocen)
Placuszki twarogowe z tofu w malinowym sosie
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

382 kcal Kalorie
11 g Białko
15 g Tłuszcze
37 g Węglowodany
27 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
0,4
opakowania tofu
80 g
2
łyżki ksylitolu
30 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
3
łyżki mąki pełnoziarnistej
30 g
1
garść malin
70 g
0,2
szklanki mleka roślinnego
50 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

382 kcal Kalorie
11 g Białko
15 g Tłuszcze
37 g Węglowodany
27 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Tofu blendujemy na gładką masę razem z ksylitolem, olejem i mlekiem.

2

Dodajemy mąkę i krótko mieszamy.

3

Maliny rozdrabniamy i podgrzewamy w rondelku przez 5 minut.

4

Masę z tofu smażymy na teflonowej patelni odwracając po około 3 minutach. Placuszki podajemy z malinami.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?