Pieczywo z pastą z tuńczyka, z ogórkiem i koperkiem

Nie wiesz jak zwiększyć ilość ryb w swoim codziennym jadłospisie? Pieczywo z pastą z tuńczyka, z ogórkiem i koperkiem z naszego przepisu jest idealnym przykładem, jak możesz dokonać tego w smaczny i zdrowy sposób. 

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 2 ocen)
Pieczywo z pastą z tuńczyka, z ogórkiem i koperkiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

499 kcal Kalorie
35 g Białko
21 g Tłuszcze
46 g Węglowodany
1395 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
2
sztuki bułki grahamki
160 g
2
opakowania tuńczyka w sosie własnym
240 g
4
łyżki kiełków rzodkiewki
32 g
2
garści miksu sałat
50 g
1
sztuka ogórka
150 g
1
szczypta koperku
1 g
4
łyżeczki musztardy
40 g
2
łyżki majonezu wegańskiego
50 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

499 kcal Kalorie
35 g Białko
21 g Tłuszcze
46 g Węglowodany
1395 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Bagietkę przecinamy na pół.

2

Tuńczyka przekładamy do miski.

3

Ogórka kroimy w kostkę i dodajemy do tuńczyka razem z musztardą oraz majonezem. Całość mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem.

4

Na bagietce układamy kiełki, kładziemy pastę i na nią układamy liście sałaty.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?