Pieczywo z pastą z tuńczyka, z ogórkiem i koperkiem
Nie wiesz jak zwiększyć ilość ryb w swoim codziennym jadłospisie? Pieczywo z pastą z tuńczyka, z ogórkiem i koperkiem z naszego przepisu jest idealnym przykładem, jak możesz dokonać tego w smaczny i zdrowy sposób.
Kategorie
Bez cukru
Bez laktozy
Bez nabiału
Bez produktów mlecznych
Na wynos
Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
493
kcal
Kalorie
34
g
Białko
20
g
Tłuszcze
48
g
Węglowodany
1229
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
2
|
sztuki bułki grahamki
140 g
|
2
|
opakowania tuńczyka w sosie własnym
240 g
|
4
|
łyżki kiełków rzodkiewki
31,99 g
|
50 g
|
miksu sałat
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
2
|
łyżeczki koperku
8 g
|
4
|
łyżeczki musztardy
40 g
|
2
|
łyżki majonezu wegańskiego
50 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
493
kcal
Kalorie
34
g
Białko
20
g
Tłuszcze
48
g
Węglowodany
1229
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Pieczywo kroimy.
2
Tuńczyka przekładamy do miski.
3
Ogórka kroimy w kostkę i dodajemy do tuńczyka razem z musztardą oraz majonezem. Całość mieszamy, przyprawiamy solą, pieprzem i posiekanym koperkiem.
4
Na pieczywie układamy kiełki, kładziemy pastę i na nią układamy liście sałaty. Smacznego!