Pieczony indyk z warzywami

Pieczony indyk z warzywami

Indyk nie musi być już nudny. Polecam przepis na pieczony indyk z warzywami, który zachwyci Twoje podniebienie w kilka sekund. Przygotowanie tego obiadu to 30 minut i bardzo mało zmywania. Jednogarnkowe, pieczone w piekarniku danie idealne dla zabieganych.

15 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,72/5
(z 86 ocen)
Pieczony indyk z warzywami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

385 kcal Kalorie
29 g Białko
18 g Tłuszcze
33 g Węglowodany
142 mg Sód
12 g Błonnik

Składniki
100 g
 mięsa z piersi indyka
1
sztuka cukinii
200 g
1
sztuka czerwonej papryki
170 g
4
sztuki zielonych szparagów
120 g
1
sztuka cebuli
80 g
1
łyżeczka natki pietruszki
5 g
3
łyżeczki oliwy z oliwek
15 g
1
łyżeczka curry
4 g
1
szczypta pieprzu cytrynowego
0,25 g
0,5
łyżeczki papryki słodkiej
1,5 g
0,5
łyżeczki płatków chilli
2,5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

385 kcal Kalorie
29 g Białko
18 g Tłuszcze
33 g Węglowodany
142 mg Sód
12 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Mięso czyścimy i kroimy na duże kawałki.

2

Warzywa myjemy. Cukinię kroimy w talarki, cebulę w cienkie plastry, a paprykę w paseczki.

3

Odkrajamy końcówki szparagów.

4

Całość układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy.

5

Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?