Pieczony indyk z warzywami

Indyk nie musi być już nudny. Polecam przepis na pieczony indyk z warzywami, który zachwyci Twoje podniebienie w kilka sekund. Przygotowanie tego obiadu to 30 minut i bardzo mało zmywania. Jednogarnkowe, pieczone w piekarniku danie idealne dla zabieganych.

15 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,74/5
(z 72 ocen)
Pieczony indyk z warzywami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

407 kcal Kalorie
33 g Białko
19 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
209 mg Sód
15 g Błonnik

Składniki
1
porcja mięsa z piersi indyka
100 g
1
sztuka cukinii
200 g
1
sztuka czerwonej papryki
170 g
4
sztuki zielonych szparagów
120 g
1
sztuka cebuli
110 g
1
łyżeczka natki pietruszki
5 g
3
łyżeczki oliwy z oliwek
15 g
0,5
łyżki curry
6 g
1
szczypta pieprzu cytrynowego
0,25 g
0,5
łyżeczki papryki słodkiej
1,5 g
0,5
łyżeczki płatków chilli
2,5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

407 kcal Kalorie
33 g Białko
19 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
209 mg Sód
15 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Mięso czyścimy i kroimy na duże kawałki

2

Warzywa myjemy. Cukinię kroimy w talarki, natomiast cebulę kroimy w cienkie paseczki

3

Odkrajamy końcówki szparagów

4

Paprykę kroimy w paseczki

5

Całość układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy

6

Pieczemy w 20 minut w 180 stopniach. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?