
Pieczony indyk z warzywami
Indyk nie musi być już nudny. Polecam przepis na pieczony indyk z warzywami, który zachwyci Twoje podniebienie w kilka sekund. Przygotowanie tego obiadu to 30 minut i bardzo mało zmywania. Jednogarnkowe, pieczone w piekarniku danie idealne dla zabieganych.

Kategorie













Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
385
kcal
Kalorie
29
g
Białko
18
g
Tłuszcze
33
g
Węglowodany
142
mg
Sód
12
g
Błonnik
Składniki
100 g
|
mięsa z piersi indyka
|
1
|
sztuka cukinii
200 g
|
1
|
sztuka czerwonej papryki
170 g
|
4
|
sztuki zielonych szparagów
120 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
1
|
łyżeczka natki pietruszki
5 g
|
3
|
łyżeczki oliwy z oliwek
15 g
|
1
|
łyżeczka curry
4 g
|
1
|
szczypta pieprzu cytrynowego
0,25 g
|
0,5
|
łyżeczki papryki słodkiej
1,5 g
|
0,5
|
łyżeczki płatków chilli
2,5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
385
kcal
Kalorie
29
g
Białko
18
g
Tłuszcze
33
g
Węglowodany
142
mg
Sód
12
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Mięso czyścimy i kroimy na duże kawałki.
2
Warzywa myjemy. Cukinię kroimy w talarki, cebulę w cienkie plastry, a paprykę w paseczki.
3
Odkrajamy końcówki szparagów.
4
Całość układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy.
5
Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
