Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Pieczony indyk z warzywami i ziemniaczanym puree

Pieczony indyk z warzywami i ziemniaczanym puree

Lekki, pełnowartościowy, orzeźwiający i pełen witamin. Czy taki właśnie jest obiad idealny? My wiemy jedno: taki właśnie jest nasz pieczony indyk z warzywami i ziemniaczanym puree. Ta delikatna potrawa dostarczy Ci mocy witaminy C, folianów, beta-karotenu, a także witaminy B12. Do tego pełnowartościowe białko i przepis na sycący, prosty obiad gotowy. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
50 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Pieczony indyk z warzywami i ziemniaczanym puree
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

449 kcal Kalorie
40 g Białko
11 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
1715 mg Sód
13 g Błonnik

Składniki
150 g
 mięsa z piersi indyka
200 g
 marchewki mrożonej
150 g
 fasolki szparagowej, mrożonej
3
łyżeczki natki pietruszki
15 g
1,5
szklanki bulionu warzywnego
375 g
2
sztuki ziemniaków
140 g
1
szczypta soli
0,25 g
2
łyżeczki masła
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

449 kcal Kalorie
40 g Białko
11 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
1715 mg Sód
13 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.

2

Indyka kroimy na grube paski i wkładamy do zamkniętego z jednej strony rękawa do pieczenia. Dodajemy warzywa oraz natkę pietruszki. Następnie całość zalewamy bulionem.

3

Rękaw do pieczenia szczelnie zamykamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez ok. 40 minut.

4

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Wyłączamy palnik.

5

Gotowe ziemniaki rozgniatamy widelcem, dodajemy masło i dokładnie mieszamy. Można również pozostawić je w kawałki i rozpuścić na nich masło.

6

Gotowego indyka z warzywami przekładamy na talerz i podajemy z ziemniakami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.