Pasta z białej fasoli z ogórkiem kiszonym i pieczywem
Jeżeli marzysz o idealnym, wegańskim śniadaniu, to nasza pasta z białej fasoli z ogórkiem kiszonym i pieczywem sprawdzi się idealnie! Połączenie kwaskowatego ogórka i sycącej białej fasoli, doprawione aromatycznym majerankiem zapewni Ci energię konieczną, aby dobrze rozpocząć dzień. Danie to idealnie sprawdzi się również jako kolacja, lub posiłek zabrany do pracy.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
4
|
kromki chleba żytniego razowego
120 g
|
240 g
|
białej fasoli konserwowej
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
1
|
sztuka jabłka
150 g
|
2
|
sztuki kiszonych ogórków
100 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
0,5
|
łyżeczki majeranku
2 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Cebulę i jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na oleju, do momentu, aż będą miękkie, dodajemy do blendera razem z majerankiem.
Fasolę odsączamy i przekładamy do blendera (w razie potrzeby zostawiamy wodę do blendowania).
Blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Gotową pastę przekładamy na chleb i układamy na wierzch ogórka.
Smacznego!