
Pasta z białej fasoli z ogórkiem kiszonym i pieczywem
Jeżeli marzysz o idealnym, wegańskim śniadaniu, to nasza pasta z białej fasoli z ogórkiem kiszonym i pieczywem sprawdzi się idealnie! Połączenie kwaskowatego ogórka i sycącej białej fasoli, doprawione aromatycznym majerankiem zapewni Ci energię konieczną, aby dobrze rozpocząć dzień. Danie to idealnie sprawdzi się również jako kolacja, lub posiłek zabrany do pracy.

Kategorie










Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
4
|
kromki chleba żytniego razowego
120 g
|
240 g
|
białej fasoli konserwowej
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
0,5
|
sztuki jabłka
75 g
|
2
|
sztuki kiszonych ogórków
100 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
0,5
|
łyżeczki majeranku
2 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
1
|
sztuka listka laurowego
1 g
|
2
|
sztuki ziela angielskiego
2 g
|
0,5
|
łyżeczki papryki wędzonej
1,5 g
|
1
|
łyżeczka musztardy
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Cebulę i jabłko obieramy i kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę, jabłko, listek laurowy i ziele angielskie. Smażymy 5 minut na średnim ogniu pod przykryciem, aż zmiękną. Pod koniec dodajemy majeranek i paprykę wędzoną, mieszamy. Następnie wyjmujemy listek i ziele.
Fasolę odsączamy, na sitku (trochę zalewy możemy zostawić do blendowania. Do blendera przekładamy: fasolę, zawartość patelni, musztardę, sól i pieprz do smaku. Blendujemy do uzyskania gęstej, kremowej konsystencji. W razie potrzeby dodajemy stopniowo zalewę z fasoli.
Gotową pastę przekładamy na chleb i układamy na wierzch ogórka.
Smacznego!