Orzechowe ciastka z ryżem
Masz ochotę na pyszny, chrupiący i, przede wszystkim, łatwy w wykonaniu deser? Nasze orzechowe ciastka z ryżem sprawdzą się perfekcyjnie! Wykonane według poniższego przepisu ciasteczka, to idealny kandydat na wspólne gotowanie, w którym wziąć udział mogą również najmłodsi członkowie rodziny. Spróbuj koniecznie, a przekonasz się, że ich smak zachwyci wszystkich domowników, niezależnie od wieku!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
szklanka ryżu preparowanego
20 g
|
6
|
łyżeczek masła orzechowego
60 g
|
4
|
łyżeczki miodu
48 g
|
30 g
|
orzechów pekan
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Masło orzechowe podgrzewamy w rondelku.
Wyłączamy gaz, dodajemy miód i posiekane orzechy.
Masę mieszamy z ryżem i przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Chłodzimy przez 30 minut i kroimy.