Lunchbox z klopsami, warzywami i orzechami

Lunchbox z klopsami, warzywami i orzechami

20 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,50/5
(z 2 ocen)
Lunchbox z klopsami, warzywami i orzechami
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

512 kcal Kalorie
30 g Białko
22 g Tłuszcze
52 g Węglowodany
617 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki

Klopsiki:

200 g
 mięsa mielonego z kurczaka
2
łyżki bułki tartej
20 g
0,1
szklanki mleka
30 g
0,3
sztuki cebuli
20 g
0,5
łyżeczki musztardy
5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
2
łyżeczki oleju
10 g

Do podania:

1
sztuka półbagietki
110 g
5
sztuk pomidorków
100 g
1
sztuka marchewki
80 g
0,5
sztuki ogórka
75 g
30 g
 migdałów

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

512 kcal Kalorie
30 g Białko
22 g Tłuszcze
52 g Węglowodany
617 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

W misce mieszamy mięso, bułkę tartą, mleko, posiekaną cebulę, musztardę, sól i pieprz. Formujemy niewielkie klopsiki.

2

Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

3

W lunchboxie układamy klopsiki, kawałki pieczywa, plastry warzyw i orzechy.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.