![Kolorowa sałatka owocowa z twarożkiem](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/03/06121302/Salatka-owocowa-vol-2.jpg)
Kolorowa sałatka owocowa z twarożkiem
Orzeźwiający posiłek idealny na lato? Kolorowa sałatka owocowa z twarożkiem poleca się na śniadanie albo kolację! Ten mega łatwy przepis to świetne źródło witaminy C, błonnika, potasu i beta-karotenu. Czyli składników, które pochodzą ze świeżych owoców: mango, pomarańczy, malin, banana i truskawek. O odpowiednie uczucie sytości po posiłku dba tu jeszcze pełen białka twarożek, za to chrupiące wiórki kokosowe uzupełniają sałatkę o tropikalne smakowe nuty. Prawdziwą wisienką na torcie są z kolei listki świeżej mięty, która cudownie chłodzi w gorące dni. Koniecznie wypróbuj. Smacznego!
![Kolorowa sałatka owocowa z twarożkiem](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/03/06121308/salatka-owocowa.png)
Kategorie
![Bez cukru](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezcukru.png)
![Bez glutenu](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezglutenu.png)
![Bez soli](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezsoli.png)
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Szybkie przygotowanie](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/szybkieprzygotowanie.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
0,5
|
sztuki banana
60 g
|
0,5
|
sztuki pomarańczy
120 g
|
100 g
|
mango
|
50 g
|
malin
|
50 g
|
truskawek
|
0,5
|
opakowania sera twarogowego półtłustego
125 g
|
0,3
|
opakowania jogurtu naturalnego
100 g
|
1
|
łyżeczka miodu
12 g
|
1
|
łyżka wiórków kokosowych
15 g
|
0,5
|
łyżeczki ekstraktu waniliowego
1,5 g
|
0,5
|
garści mięty
1 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Owoce kroimy na kawałki według upodobania.
W misce łączymy twaróg, jogurt, miód, wiórki kokosowe oraz ekstrakt waniliowy za pomocą widelca lub blendera.
Na przygotowanym twarożku układamy pokrojone owoce. Danie dekorujemy listkami mięty.