Kokosowy deser z tapioki z mango

Kokosowy deser z tapioki z mango

Tapioka zyskała w ostatnich latach sławę za sprawą kolorowego napoju bubble tea. Rzecz w tym, że ten wytwarzany z manioku produkt świetnie nadaje się także do deserów! A puddingi z tapioki w smaku wcale nie ustępują popularnym puddingom chia. Nie wierzysz? Koniecznie wypróbuj nasz kokosowy deser z tapioki z mango! To ultra prosty deser o egzotycznym smaku, który idealnie sprawdzi się nawet na diecie lekkostrawnej. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Kokosowy deser z tapioki z mango
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low fat Low fat
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

359 kcal Kalorie
10 g Białko
12 g Tłuszcze
60 g Węglowodany
59 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
0,5
opakowania mleczka kokosowego
200 g
1,2
szklanki wody
300 g
5
łyżek tapioki
50 g
2
łyżki ksylitolu
30 g
200 g
 mango
1
opakowanie jogurtu skyr
150 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

359 kcal Kalorie
10 g Białko
12 g Tłuszcze
60 g Węglowodany
59 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Mleczko kokosowe, wodę i ksylitol zagotowujemy w garnku.

2

Dodajemy tapiokę i gotujemy do miękkości (około 20 minut), co jakiś czas mieszając.

3

Gotową tapioką i skyr mieszamy. Przekładamy do miseczki.

4

Podajemy z kawałkami dojrzałego mango.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?