Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Kokosowe batoniki

Kokosowe batoniki

Lubisz kokos? My go uwielbiamy – dowodem na to niech będzie nasz przepis na kokosowe batoniki. To proste, szybkie i zaledwie trzy składnikowe danie to świetny pomysł, kiedy najdzie Cię ochota na „słodkie co nieco”. Połączenie egzotycznego kokosa i gorzkiej czekolady zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia, a do tego dostarczy porządną dawkę magnezu i błonnika pokarmowego – sytość po takiej przekąsce gwarantowana. Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
45 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,00/5
(z 4 ocen)
Kokosowe batoniki
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

407 kcal Kalorie
9 g Białko
33 g Tłuszcze
23 g Węglowodany
14 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
9
łyżek wiórków kokosowych
135 g
1
opakowanie puddingu proteinowego o dowolnym smaku
180 g
1
sztuka gorzkiej czekolady
100 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

407 kcal Kalorie
9 g Białko
33 g Tłuszcze
23 g Węglowodany
14 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przygotowujemy garnek i naczynie, które będziemy mogli położyć na garnuszku. W garnuszku zagotowujemy wodę, w naczyniu umieszczamy czekoladę. Mieszamy całość do powstania płynnej masy.

2

Przygotowujemy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub sreberkiem.

3

W miseczce dokładnie mieszamy pudding z wiórkami kokosowymi. Z masy formujemy kwadratowe lub prostokątne bloczki, następnie obtaczamy je w płynnej czekoladzie i odstawiamy na przygotowaną blaszkę.

4

Gotowe batoniki układamy na przygotowanej blaszce i pozostawiamy do schłodzenia na minimum 30 minut.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.