Kanapki z żółtym serem i warzywami
Czy wiesz, jak powinna wyglądać kanapka idealna? Jest kilka zasad! Po pierwsze: jak najwięcej warzyw. Po drugie: pełnoziarniste pieczywo. I wreszcie, po trzecie: źródło pełnowartościowego białka. Kanapki z żółtym serem i warzywami z poniższego przepisu spełniają wszystkie wymienione wyżej reguły! Wypróbuj nasz superszybki przepis, a przekonasz się, że nawet najprostszy przepis może być pyszny — a my gwarantujemy, że po takim śniadaniu na pewno nie zabraknie Ci energii.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
668
kcal
Kalorie
30
g
Białko
31
g
Tłuszcze
76
g
Węglowodany
1181
mg
Sód
13
g
Błonnik
Składniki
4
|
kromki chleba żytniego razowego
120 g
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
40 g
|
rukoli
|
4
|
plastry sera żółtego
60 g
|
3
|
łyżki serka śmietankowego
75 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
668
kcal
Kalorie
30
g
Białko
31
g
Tłuszcze
76
g
Węglowodany
1181
mg
Sód
13
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Kromki chleba smarujemy serkiem śmietankowym.
2
Na kanapkach układamy rukole, ser, plastry pomidora i ogórka.
3
Posypujemy solą i pieprzem.