Kanapki z pesto, żółtym serem i papryką

Kanapki z pesto, żółtym serem i papryką

Najlepsze smarowidło do pieczywa? Większość osób pewnie wymieniłaby masło, margarynę, ewentualnie awokado albo hummus. Ale czy wiesz, że w tej roli perfekcyjnie sprawdzi się też klasyczne włoskie pesto? Nasze kanapki z pesto, żółtym serem i papryką to idealny przykład wykorzystania tego wyrazistego sosu właśnie w roli smarowidła. A co najlepsze – jest to zdrowa opcja, bo zawiera mnóstwo witaminy E i polifenoli. Spróbuj koniecznie!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,65/5
(z 51 ocen)
Kanapki z pesto, żółtym serem i papryką
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

465 kcal Kalorie
26 g Białko
19 g Tłuszcze
51 g Węglowodany
1023 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
1
sztuka grahamki
80 g
2
łyżeczki zielonego pesto
10 g
4
plastry sera gouda
60 g
0,5
sztuki papryki zielonej
85 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

465 kcal Kalorie
26 g Białko
19 g Tłuszcze
51 g Węglowodany
1023 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Grahamkę kroimy na pół, smarujemy pesto.

2

Na kanapki kładziemy ser żółty i pokrojoną w paseczki lub kostkę paprykę. Resztę papryki podajemy dodatkowo na talerzu. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.