Kanapki z jajkiem i hummusem

Kanapki z jajkiem i hummusem

Pełnowartościowe śniadanie z 5 składników? Mówisz i masz! Nasze kanapki z jajkiem i hummusem to moc białka, zdrowych tłuszczów i węglowodanów złożonych. A do tego świeża papryka i rukola, czyli źródła beta-karotenu, błonnika i witaminy C. Koniecznie wypróbuj poniższy przepis – gwarantujemy solidną dawkę energii na dobry początek dnia!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Kanapki z jajkiem i hummusem
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

302 kcal Kalorie
14 g Białko
12 g Tłuszcze
39 g Węglowodany
485 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
4
kromki chleba żytniego razowego
120 g
6
łyżeczek hummusu
60 g
2
sztuki jajek
112 g
20 g
 rukoli
0,5
sztuki papryki czerwonej
85 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

302 kcal Kalorie
14 g Białko
12 g Tłuszcze
39 g Węglowodany
485 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Jajka gotujemy na twardo (około 8 minut od zagotowania wody). Studzimy.

2

Kromki chleba smarujemy hummusem.

3

Układamy sałatę, plastry jajka i kawałki papryki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?