Kanapki z gruszką i serem camembert
Jak perfekcyjnie połączyć dwa, z pozoru totalnie różne smaki? Nasze kanapki z gruszką i serem camembert dadzą Ci odpowiedź na to pytanie. Wyrazisty smak i aromat pleśniowego sera + słodka, soczysta gruszka tworzą duet zgrany niczym Sherlock Holmes i Doktor Watson. Po prostu idealny.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
0,5
|
sztuki gruszki
65 g
|
0,5
|
opakowania sera camembert
60 g
|
20 g
|
rukoli
|
4
|
sztuki pomidorków koktajlowych
80 g
|
1
|
łyżka octu balsamicznego
10 g
|
1
|
sztuka grahamki
70 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Gruszkę obieramy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w cienkie plasterki. Układamy na patelni, przyciskamy tak, aby utworzyć wachlarz z gruszki i podgrzewamy przez 3 minuty.
Bułkę przecinamy na pół. Układamy na niej podpieczoną gruszkę, ser camembert, pokrojone na połówki pomidory. Skrapiamy je octem, posypujemy solą, pieprzem i przykrywamy całość drugą połówką bułki, na której układamy rukolę.