Kanapki z chleba razowego z pastą jajeczną i ogórkiem
Tylko dla podopiecznych

Kanapki z chleba razowego z pastą jajeczną i ogórkiem

Znudziły Ci się tradycyjne kanapki? A co powiesz na nasz przepis – kanapki z chleba razowego z pastą jajeczną i ogórkiem? Przygotowanie pasty jest bardzo szybkie i proste – ugotowane jajka i ogórka wystarczy pokroić w kostkę, dodać do twarogu, doprawić posiekanym koperkiem, solą, pieprzem, słodką papryką, wymieszać i – gotowe. Pasta bogata jest w białko, wapń, fosfor i witaminy rozpuszczalne w tłuszczach. Dodatek ciemnego pieczywa wzbogaca posiłek w błonnik pokarmowy, magnez i witaminy z grupy B. Kanapki z pastą świetnie sprawdzą się jako śniadanie, kolacja lub posiłek zabierany do pracy. Koniecznie wypróbuj, smacznego!

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,50/5
(z 4 ocen)
Kanapki z chleba razowego z pastą jajeczną i ogórkiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie

Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.

Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.

Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.

Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.